Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Vajdasági programok az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. október 13. Nézettség: 256

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. október 13. 19:48
Vajdasági programok az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára (videó)
csütörtök, 2016. október 13. 19:48
Vajdaság-szerte megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról. Szabadkán is tartanak rendezvényeket, amelyek során szó lesz az október 23-i eseményekről, a szovjet csapatok bevonulásáról, valamint a forradalom elfojtásáról. Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa a Nagy Imre Társasággal, valamint más civil szervezetek közreműködősével, levéltárakkal és történészekkel együttműködve térképezték fel azokat az ’56-os eseményeket, amelyek Vajdasághoz kötődnek.
csütörtök, 2016. október 13. 19:48
. Fontosnak tartják bemutatni, hogy ezen a területen, hogyan élték meg a forradalmat. Több ezer Magyarországról menekülő embernek Vajdaságban nyújtottak segítséget, így különösen komolyan veszik a megemlékezést – mondta Babity János, Magyarország szabadkai főkonzulja.
csütörtök, 2016. október 13. 19:49
Babity János, szabadkai főkonzul, Magyarország: „Október 29-én konferencia lesz Szabadkán, amelyet a Lifka moziban fogunk megtartani. Azon a történészkonferencián elsősorban a történelmi feldolgozás iránt érdeklődőknek, tehát egy kötetlenebb pódiumbeszélgetés formájában próbáljuk majd bemutatni neves előadóink révén az eseményeket, és itt kerül majd bemutatásra három ’56-os témával foglalkozó magyar film is, és az utolsó a sorban a november 12-i programunk, a Honismereti vetélkedő, amely szintén Szabadkán, a Széchenyi István Általános Iskolában kerül majd megrendezésre.”
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal